Aktiviti Pelacuran di Twitter

Pelacuran di Twitter – Biar betul, ada yang melakukan aktiviti pelacuran di Twitter? Itulah kuasa rangkaian sosial sekarang ini, pelbagai perkara mampu dilakukan. Tidak kira mengamalkan teknik SEO untuk menarik trafik ke blog, meyampaikan berita dan lain-lain. Pasti ada perkara buruk dan baiknya.

Dalam sibuk bertungkus-lumus menahan sakit demam untuk mewakili Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) bermain futsal dalam Karnival Sukan Kakitangan Awam Negeri Perlis, syukur alhamdulillah berjaya layak ke pusingan seterusnya yang akan berlansung esok hasil kemenangan 4-0 ke atas Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM).

Pelacuran di Twitter

Habis sahaja perlawanan pertama, terus balik rumah. Buka Twitter dan Facebook, sekadar ingin melihat telatah rakan-rakan. Terima pula mention di Twitter daripada insan yang tidak dikenali, siap ajak chat di Yahoo! Messager atau AIM. Jom lihat mesej yang saya terima di bawah:

pelacur twitter
Apa kena secara tiba-tiba nak ajak saya chat pula ya, tapi apabila melihat id yang diberikan untuk chat. Sah-sah umpama aktiviti pelacuran di Twitter yang pernah berlaku di Facebook satu ketika dahulu.

Mungkin saya bukan orang pertama yang menerima mesej ini, malah ramai lagi telah menerima rasanya. Kerana mesej yang dihantar oleh akaun Twitter tersebut semuanya sama sahaja rasanya. Boleh lihat gambar di bawah:

pelacuran di twitter
Jika anda merupakan salah seorang penerima mesej di atas, diharap anda tidak melayannya terus. Kerana mungkin ianya sekadar spam dari bot sahaja, malah ianya dilarang sama sekali di dalam Islam. 🙂

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

14 thoughts on “Aktiviti Pelacuran di Twitter”

Leave a Comment