Angka 8 Untuk Kaka


Akhirnya Real Madrid berjaya mengikat bintang Brazil, Kaka dan secara rasminya Kaka diperkenalkan kepada semua penyokong-penyokong fanatik Real Madrid kira-kira 50000 orang. Dibeli dengan harga perpindahan 68 juta Euro dari kelab lamanya AC Milan.

Kaka diperkenalkan dengan jersi barunya yang bernombor 8 yang sebelumnya dipakai oleh Gago dalam beberapa musim. Adakah nombor ini akan memberi tuah kepadanya? Persoalan juga timbul, Ronaldo pula akan memakai jersi nombor berapa ya?

Apa pun yang berlaku, saya tidak meminati Real Madrid ini kerana walaupun berjaya mengumpul banyak bintang besar bolasepak. Mereka masih tidak memperolehi kejayaan secara konsisten. Bintang yang menyertai Real Madrid juga banyak yang akan mengakhiri karear di situ.

Ini pandangan saya sahaja sebab saya lihat kebanyakan bintang yang menyertai Real Madrid akan berpindah ke kelab yang kurang ternama. Tapi Real Madrid bijak dalam pengurusan kewangannya. Mereka akan memperolehi pulangan yang berlipat kali ganda dari hasil penjualan jersi, cenderamata dan sebagainya.

Saya pun tidak faham sebenarnya apa tujuan Real Madrid adakah mereka inginkan kejayaan ataupun keuntungan yang berlipat kali ganda. Apa pun kita nantikan kemunculan Ronaldo dengan jersi bernombor berapa agak-agak anda semua?


Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

Leave a Comment