Jom Download Daripada Tonton

Agak lama jugalah saya mencari jalan penyelesaian bagaimana hendak memuat turun (download) drama dan video daripada laman tonton (tonton.com.my). Maklumlah blog saya sudah banyak kongsikan drama-drama Melayu yang ditayangkan di TV3, soalan yang saya selalu dapat pastinya “Bila episod seterusnya?”

Begitulah reaksi rakan-rakan kita yang ingin download drama-drama Melayu yang saya kongsikan di sini, tapi ada juga yang bertanya bagaimana hendak download daripada tonton (tonton.com.my). Mungkin saya ketinggalan untuk memberitahu anda semua, tetapi tidak salah bukan kalau berkongsi bersama.

Tutorial Download Daripada Tonton (tonton.com.my)

  1. Dapatkan software StreamTransport

    Download StreamTransport: Official | Mediafire | Hotfiles | Megaupload

  2. Install software StreamTransport
  3. Buka StreamTransport > taip url tonton.com.my pada address bar kemudian klik Start
  4. Download Daripada Tonton

  5. Pilih drama atau video yang anda kehendak dan klik play
  6. Url file drama atau video yang dimainkan akan keluar > klik Download untuk memuat turun daripada tonton.com.my
  7. Download Daripada Tonton

  8. Tunggu sehingga proses itu selesai dan kemudian bolehlah anda menonton sepuas-puasnya
  9. Download Daripada Tonton

Selamat mencuba! Jangan lupa klik butang LIKE tanda terima kasih anda. 🙂

Kredit: Scromix & Boloque

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

74 thoughts on “Jom Download Daripada Tonton”

  1. Sejak dua minggu ini kaedah ini tak boleh lagi digunakan sebab url nya tak keluar lagi…….

    Ada kaedah lain tak….?

    Reply
  2. Pingback: Tutorial Muatturun Cerita Di Laman Web Tonton | BLOG-AYIE
  3. thx yer.. nk tnye skit… speed dia mcm torrnet ker.. boleh same laju tak dgn IDM??

    gmbar cantik atk klau download dari tonton ni?

    Reply
  4. Bro, boleh downloadkan cerita untuk saya tak? Cerita Bella Calamidades kat Tv3. Lepas tu uploadkan kat MU. Hehe… Lambat la nak download satu2. Besar pulak tu saiznya. Saya takut abg saya marah kalau download file besar2. Kalaulah saya tahu awal benda ni, senang dah nak download. Sekarang episode cerita tu pun dah banyak.. huhuhu

    Reply
  5. macam maner nak set default download tu untuk resolution 768 sahaja yer. nie asyik dapat donload yang 320 jerk. video kureng ler sikit.

    Reply
    • mesti ada punya, kita yg buat benda ni. so mesti ada, kat linux je aku tak test download lagi. maybe boleh pakai plugin downloadhelper.

      Reply
        • memanglah boleh kena virus kalau download tak tentu hala, lebih-lebih lagi kalau download daripada laman yg tidak ketahui asal-usulnya. yg paling risiko, download crack software. kalau tak download macam mana leh dpt? leh ajar tak? be smart okay. 🙂

          Reply
  6. best ni..tapi broadband dah limit la plak utk bln ni…
    Isa, pasal kaspersky tu kan, boleh je kalau nk jadi reseller..
    Kalau betul2 berminat, gtau aku blk & aku akan emel quatation utk reseller k..TQVM

    -Jom join GA di LensaDanFoto-

    Reply
    • haha, sila tunggu bandwidth direset kembali yerk…

      dah reply komen kat blog ira, msg pun dah send. tp ira wat dunno la plak.

      Reply

Leave a Comment