Drama BFF Teman Tapi Mesra

BFF Teman Tapi Mesra. Salam 1Malaysia dan salam sejahtera semua, semoga anda semua berada di dalam keadaan sihat walafiat hendaknya. Tertarik dengan drama Melayu terbaru yang ditayangkan di TV3 baru-baru ini iaitu hari Ahad jam 9 malam, BFF Teman Tapi Mesra.

BFF Teman Tapi Mesra baru sahaja memasuki episod pertama pada 15 Januari lepas, drama lakonan Munif Isa, Sari Yanti, Irfan Roslan, Razak Ahmad dan Liza Abdullah benar-benar menarik minat saya. Apa kata kita layan sinopsis drama BFF Teman Tapi Mesra di bawah:

Sinopsis Drama BFF Teman Tapi Mesra TV3

BFF Teman Tapi Mesra mengisahkan tentang dua teman rapat, Iskandar dan Shahidah yang membesar bersama. Mereka berdua saling membantu antara satu sama lain untuk mencapai impian masing-masing.

Setelah menamatkan pengajian, Iskandar mendapat tawaran latihan sebagai juruterbang Institut Penerbangan Malaysia Airline. Shahidah pula merancang untuk ke Kuala Lumpur demi merealisasikan impiannya menjadi pereka fesyen. Bagaimanapun, impian Shahidah dihalang oleh ibubapanya yang mahu Shahidah terus tinggal di kampung.

Iskandar yang sudah menjadi seorang juruterbang bersimpati melihat kawan baiknya hidup dalam kongkongan ibu bapa. Kerana sifat prihatin dengan cita-cita teman baiknya, Iskandar membuat keputusan berani yang bakal merubah persahabatan mereka. Lantas, dia terfikir untuk melamar Shahidah. Demi kebebasan dan minat terhadap kerjaya yang diimpikan, Shahidah menerima lamaran Iskandar walaupun cinta tidak pernah hadir dalam hubungan mereka.

Iskandar dan Shahidah berhijrah ke Kuala Lumpur dan tinggal berasingan. Iskandar bekerja sebagai juruterbang manakala Shahidah memohon kerja dengan pereka fesyen yang menjadi idolanya, Elaira.

Shahidah dan Iskandar sering bertukar cerita tentang kerjaya masing-masing. Mereka tidak pernah berbual tentang cinta. Sehinggalah suatu hari, Iskandar telah jatuh cinta dengan Karmila, seorang pramugari. Shahidah mula rasa kesunyian kerana Iskandar asyik melayan Karmila. Dia mula rindukan perhatian Iskandar.

Suatu hari, Iskandar berbincang dengan Shahidah tentang penceraian mereka kerana dia merancang untuk berkahwin dengan Karmila. Walaupun hati Shahidah terguris tetapi dia menerima hakikat bahawa mereka akan โ€˜berpisahโ€™ pada suatu hari juga. Pada masa yang sama, hubungan Iskandar dan Karmila putus apabila Karmila beralih cinta kepada seorang duda yang kaya. Iskandar terluka dan Shahidah sentiasa berada di sisinya untuk memberikan kata-kata semangat.

Bagaikan sudah terlambat bagi Iskandar kerana Shahidah semakin rapat dengan Emran dan sedia menerimanya sebagai cinta pertama. Apakah kesudahan bagi hubungan Shahidah, Iskandar dan Emran?

Pelakon Drama BFF Teman Tapi Mesra TV3

Munif Isa, Sari Yanti, Irfan Roslan, Razak Ahmad, Liza Abdullah

Download Drama BFF Teman Tapi Mesra TV3

Untuk memuat turun drama BFF Teman Tapi Mesra bolehlah melayari Download BFF Teman Tapi Mesra

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

16 thoughts on “Drama BFF Teman Tapi Mesra”

  1. cite ni best… dah hbs dah pun.. die punye pelakon pon best.. lebeh2 munif isa… walaupun baru, tapi mmg best le… cute plak tu pakej le….

    Reply
  2. Pingback: Lagu Tema BFF Teman Tapi Mesra โ€” Blog Mohd Isa
  3. RALAT:
    saya suka lagu yang dinyanyi oleh penyanyi perempuan dalam BFF Teman Tepi Mesra. Boleh bagi tahu nama penyanyi dan tajuk lagunya?

    Reply
  4. Pingback: Free Download Drama BFF Teman Tapi Mesra - Drama Melayu

Leave a Comment