myFriends2u.com Laman Sosial Menarik Buatan Malaysia

Rasa bersawang pula blog kesayangan saya ini, mana tidaknya sudah masuk tiga hari saya tidak update dengan artikel terbaru buat anda semua. Maklumlah, saya juga insan biasa. Ada kehidupan dan tanggungjawab lain selain mengadap blog ini sahaja. Harap maaf.

Kali ini sekadar update pantas, kerana artikel saya seterusnya masih dalam pembikinan. Sekadar ingin berkongsi apa yang dibaca melalui majalah mengenai laman sosial buatan Malaysia yang menarik. Iaitu myFriends2u.com yang telah dibangunkan oleh NetXpert Sdn Bhd yang baru dilancarkan kira-kira empat bulan yang lalu.

Bagi yang sudah mengetahuinya, ceritalah sedikit mengenainya. Maklumlah, saya sendiri baru dapat tahu. Belum habis explore lagi orang cakap, GengWP dan ResmiPadi pun tak habis-habis lagi diuji oleh saya. Apa yang saya tahu mengenai pembacaan saya, myFriends2u.com telah dibangunkan sepenuhnya oleh orang kita.

Kiranya, myFriends2u.com ini sebagai alternatif laman sosial Facebook. Sekali pandang macam Facebook pun ada saya rasa. Tetapi apa yang menariknya, myFriends2u.com menawarkan My Places sebagai rujukan tempat-tempat menarik, My MarketPlace untuk orang ramai mengembangkan perniagaan dalam talian, My Career sebagai tempat carian pekerja atau mengiklankan diri di dunia kerjaya, U Life untuk mengumpulkan penuntut-penuntut universiti dalam satu tempat dan pelbagai lagi.

Menarik bukan, jadi apa tunggu lagi. Jom support buatan Malaysia, manalah tahu. MyFriends2u.com dapat pergi dengan lebih jauh lagi, boleh lawan Facebook ataupun Twitter. Siapa lagi nak support jika bukan kita, betul tak? 🙂

Promosi: Dapatkan Kupon Percuma Kugeeku yang bernilai sehingga RM50 sekarang juga dan anda berpeluang untuk memenangi SmartPhone Blackberry Curve serta tajaan produk Kugeeku.com klik banner di bawah:

Kupon Percuma kugeeku

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

54 thoughts on “myFriends2u.com Laman Sosial Menarik Buatan Malaysia”

 1. Apabila buatan Malaysia itu jatuh dan kalah, pelbagai pihak katakan orang Malaysia ini tidak kreatif.

  Pada pendapat saya, itu adalah salah sebab orang Malaysia sendiri tidak menyokong buatan Malaysia.

  Reply
  • benar tu bro, memang itulah hakikatnya keadaan di Malaysia sekarang ini. tambahan pula orang mentaliti orang Melayu sendiri, tidak mahu menyokong sesama Melayu. Malah menjatuhkan sesama sendiri. Bukan sekadar omong kosong, itu pengalaman aku sendiri.

   Reply
 2. banyak sangat nak daftar nie..facebook dan twitter pun kadang2 tak terlayan, tapi kadang2 best jugak..

  mana taw jumpa jodoh je, sebab orang2 malaysia je kan..hahaha

  Reply
  • haha, samalah kita. tp aku byk refer pada facebook jerk, maklumlah. rakan2 lama smua ada kat situ. yg ni sekadar nak mencuba. 🙂 amboi berhajat nak cari jodoh la ni yerk. hehe

   Reply
 3. Pingback: Tweets that mention myFriends2u.com Laman Sosial Menarik Buatan Malaysia — Blog Mohd Isa -- Topsy.com

Leave a Comment