Notis Komen Untuk Blogspot

Salam untuk para pengunjung blog mohd isa, sementara hendak menunggu penulisan saya untuk entri yang akan datang. Saya ingin berkongsi satu tutorial untuk blogspot yang saya dapati di Sembang Komputer. Tutorial ini mengenai pentadbiran komen di blog kita.

Untuk pengetahuan pengguna-pengguna blogspot, blogspot tidak menyediakan skrin atau paparan khas untuk mentadbir komen di blog anda. Ini boleh menyebabkan kadang-kadang anda tidak perasan akan komen yang dihantar oleh pembaca di blog anda terutama pada entri yang sudah lama. Tambahan lagi, jika anda jarang mengupdate blog anda.

Oleh itu, blogspot ada menyediakan satu aplikasi khas untuk anda mentadbir komen anda melalui email. Sekiranya ada komen baru, ia akan menghantar email kepada anda. Bagaimana? Caranya mudah sahaja. Jom ikuti tutorial ini.

1. Pergi ke Setting > Comments

2. Pada bahagian Comment Notification Email, masukkan emel anda.

3. Klik butang Save.

Mudah bukan, hanya tiga langkah sahaja. Kini segala komen baru akan dihantar ke emaiil anda, tidak perlu lagi anda menyemak satu persatu entri anda untuk melihat komen baru.

P/S: Nantikan entri khas saya yang akan datang.

Kredit: Gambar dan tutorial dipetik dari SembangKomputer.com

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

2 thoughts on “Notis Komen Untuk Blogspot”

  1. salam..nak minta pendapat..mcmana anda mengatakn bahawa ramadhan ni sebagai bulan kemerdekaan dari pintu2 neraka?.syukran..

    Reply
    • salam, sekadar pendapat saya. apa yang saya faham mengenai bulan ramadhan ini adalah pintu neraka ditutup buat sementara waktu, syaitan dan angkatannya diikat untuk seluruh umat islam memperbanyakkan amalan dan ibadah bagi mengumpul seberapa banyak pahala untuk mengelak dari terjerumus ke dalam pintu neraka. oleh itu kita hendaklah terus beramal kepadaNya.

      Reply

Leave a Comment