Cabaran HIDUP SEORANG BLOGGER

Salam sejahtera dan salam 1Malaysia, agak lama saya tidak mengemaskini Blog Mohd Isa ini. Banyak perkara yang berlaku dalam beberapa hari yang lalu. Nantilah saya akan ceritakan pada entri selepas ini. Bagi yang sudah mengetahui bahawa Denaihati giat menjalankan SEO Contest HIDUP SEORANG BLOGGER, di mana ia juga merupakan cabaran buat saya pada kali ini dalam menguji kemahiran dalam SEO.

Bagi yang belum mengetahui, cabaran HIDUP SEORANG BLOGGER yang sedang dilansungkan ini merupakan SEO Contest yang kedua saya sertai daripada blog Denaihati. Contest pada kali ini telah ditaja oleh eQurban.com dengan jumlah hadiah yang ditawarkan ialah RM2350 dan mana tahu ia mungkin akan bertambah mengikut sambutan penyertaan HIDUP SEORANG BLOGGER seperti contest-contest sebelum ini.

Mengikut senarai peserta HIDUP SEORANG BLOGGER yang saya lihat ketika ini, amat memberansangkan dengan jumlah penyertaan sehingga 18 Ogos 2010 adalah 61 blogger yang mencuba nasib dalam cabaran HIDUP SEORANG BLOGGER.

Apa yang menarik dalam contest HIDUP SEORANG BLOGGER ini, ia bukan sahaja disertai oleh blogger-blogger dalam Malaysia sahaja. SEO Contest ini juga turut disertai oleh sahabat blogger kita dari negara jiran iaitu Indonesia. Apa yang saya ketahui sepanjang saya berblogging, bilangan blogger daripada Indonesia jauh lebih banyak daripada blogger Malaysia. Jadi pasti banyak ilmu SEO yang mereka kuasai.

Oleh yang demikian, bolehlah kita berkongsi pendapat dan bertukar-tukar fikiran dengan blogger dari Indonesia ini mengenai ilmu SEO dalam cabaran HIDUP SEORANG BLOGGER. Rugilah jikalau kita tidak mengambil kesempatan yang ada ini tanpa berbuat apa-apa yang berfaedah di dalam cabaran HIDUP SEORANG BLOGGER ini.

Apa tunggu lagi, anda mempunyai blog dan ingin mencuba kemahiran anda di dalam SEO. Jangan lepaskan peluang ini, sertai saya di dalam cabaran HIDUP SEORANG BLOGGER dengan hadiah wang tunai terkumpul RM2350. Untuk keterangan lanjut mengenai contest ini, anda bolehlah melawat Contest Hidup Seorang Blogger sekarang juga.

HIDUP SEORANG BLOGGER: Entri ringkas mengenai perkembangan SEO Contest HIDUP SEORANG BLOGGER yang kian mencabar dengan disertai blogger-blogger yang hebat. Sekejap sahaja ranking Blog Mohd Isa dengan keywords “HIDUP SEORANG BLOGGER” jatuh bergolek-golek. 🙂

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

40 thoughts on “Cabaran HIDUP SEORANG BLOGGER”

 1. Pingback: Hidup Aku Sebagai Seorang Blogger — HIDUP SEORANG BLOGGER
 2. Pingback: Kaki Komplen Malaya » HIDUP SEORANG BLOGGER
 3. Pingback: HIDUP SEORANG BLOGGER
  • thanks bro, ini sekadar entri promo jerk.
   entri betulkan 22/8 dan 29/8 tak silap aku
   so ada masa lagi nak fikir
   aku ni banyak idea
   tapi malas nak menulis
   haha

   Reply
  • thanks bro
   tahu takpa
   memang terbaiklah
   hadiah semua lumayan
   hidup berani untuk gagal pun aku ada habuan
   hope kali ni dapat lagi
   🙂

   Reply
  • thanks bro
   takpa, pelan2. insyaAllah naiklah PR tu
   kalau boleh untuk naikkan cepat
   wat satu niche dlu
   bila dah naik baru buka skop yang meluas
   🙂

   Reply
  • tahu takpa, bertapa hebatnya blog Denaihati yang dikenali oleh blogger Indonesia. sehingga menarik minat mereka untuk join contest ni. 🙂

   Reply
  • betul tu, blogger indon memang selangkah dihadapan kita
   rasanya dorg mmg lagi lama dari kita

   anyway, thanks for wish. 🙂

   Reply
 4. Pingback: Tweets that mention Cabaran HIDUP SEORANG BLOGGER — HIDUP SEORANG BLOGGER -- Topsy.com
 5. Pingback: pligg.com
 6. Pingback: IMCurtain.com
 7. Pingback: myebuzz.net
 8. Pingback: JomBuzz.com

Leave a Comment