Gemersik Kalbu Slot Akasia TV3

Gemersik Kalbu. Salam buat semua pembaca setia Blog Mohd Isa, semoga anda semua berada di dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Agak lama juga saya tidak menulis mengenai drama Melayu di sini.

Kali ini saya akan kongsikan sebuah drama yang bakal ditayangkan dalam slot Akasia di TV3 bermula pada petang ini, Gemersik Kalbu yang menggantikan Tentang Dhia. Sebuah drama yang diadaptasikan dari sebuah novel bertajuk Gemersik Kalbu juga. Jom layan sinopsis drama Gemersik Kalbu.

Sinopsis Drama Gemersik Kalbu Slot Akasia TV3

drama gemersik kalbu slot akasia tv3
Gemersik Kalbu dalam slot Akasia di TV3

Gemersik Kalbu mengisahkan suka duka Raihana, seorang wanita yang tabah mengharungi dugaan hidup sejak kecil ditinggalkan dalam jagaan neneknya. Raihana bagaikan terkontang-kanting mencari kasih sayang dalam dunianya sendiri apabila neneknya meninggal dunia. Pertemuan dengan Wan Ariffin, yang sama kerjaya dengannya membenihkan bibit-bibit cinta. Namun, setelah ikatan terjalin, Wan Ariffin pula pergi menyahut panggilan ilahi. Raihana bagai terpukul, keliru dan terperangkap dalam kesengsaraan sendiri.

Kehadiran Sufian tidak memberi makna dalam hidup Raihana kerana baginya cinta bukan satu paksaan mahupun lahir atas rasa simpati. Sufian yang begitu bersungguh memenangi hati Raihana telah berjaya menjerat si gadis dalam satu ikatan perkahwinan. Namun, Raihana bersikap dingin membiarkan perkahwinan itu sepi tanpa cinta kerana Wan Ariffin masih segar di hatinya. Mampukah Raihana menerima keikhlasan dan kasih sayang Sufian, suaminya yang sah dengan sepenuh hati?

Pelakon Drama Gemersik Kalbu Slot Akasia TV3

Aqasha, Ayu Raudah, Fazreen Rafi, Anzalna, Dian P.Ramlee, Rahim Jalani, Khatijah Tan

Download Drama Gemersik Kalbu Slot Akasia TV3

Bagi yang ingin mendapatkan drama Gemersik Kalbu, anda boleh dapatkan di gudang drama Melayu. Sila klik sini, Gemersik Kalbu.

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

9 thoughts on “Gemersik Kalbu Slot Akasia TV3”

  1. Pingback: Drama Atas Nama Cinta Slot Akasia TV3 — Blog Mohd Isa
  2. Pingback: Free Download Drama Gemersik Kalbu Slot Akasia TV3 - Drama Melayu
  3. wah ada Ayu Raudah mesti ramai yg menungu nie…
    kebiasaan pada awal sebgini kurang berminat ttp bila dh layan mau tak terlepas…:)

    Reply

Leave a Comment