Teknik SEO Blog: Dapatkan 500 Backlink Percuma

Backlink percuma. Baru-baru ini saya terbaca mengenai sebuah artikel yang berkongsikan sebuah alat/tool untuk mendapatkan backlink secara percuma. Tetapi sejauh manakah kebersanannya saya kurang pasti.

Di dalam mempelajari dan menguasai teknik SEO blog, kita perlulah berani untuk mencuba dan menjalankan ujikaji. Bukan sekadar menulis artikel dan tweet, share sesuka hati sahaja. Kerana perbuatan itu hanyalah sekadar mempromosikan kepada rakan-rakan dan followers tidak kira di Twitter dan Facebook.

Mungkin ianya membantu dalam menaikkan keputusan atau keyword anda di enjin carian, tetapi mungkin juga tidak dan sia-sia sahaja. Tambahan pula, perbuatan share dan tweet berulangkali juga boleh dianggap annoying umpama spam.

Oleh yang demikian, salah satu cara atau kaedah teknik SEO blog untuk menaikkan sesebuah keyword untuk blog atau artikel anda adalah dengan mendapatkan backlink seberapa banyak yang boleh. Kini anda boleh mendapatkan 500 backlink percuma sekarang juga dengan Free Backlink Tool.

Teknik SEO Blog: Backlink Percuma di Free Backlink Tool


free backlink toolFree Backlink Tool menawarkan backlink percuma sebanyak 500 backlink. Jenis backlink yang anda dapat melalui perkhidmatan ini ialah Meta Backlink. Backlink jenis ini cukup sesuai untuk blog yang baru dibina dan untuk proses index blog dengan cepat ke enjin carian. Blog lama juga boleh mendapatkan backlink jenis ini. – Azuan Razi

Teknik SEO Blog: Hasil Backlink Percuma

backlink percuma
Contoh backlink yang dilakukan dengan Free Backlink Tool

Terdapat banyak lagi laman web yang menawarkan perkhidmatan untuk mendapatkan backlink percuma, cuma perlu rajin mencari dan mencuba. InsyaAllah saya akan kongsikan lagi beberapa tool percuma dalam menghasilkan teknik SEO blog yang berkesan. Backlink percuma.

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

41 thoughts on “Teknik SEO Blog: Dapatkan 500 Backlink Percuma”

 1. teknik backlink ni masih relevan ke? Maklumlah dengan pelbagai update yang telah dilaksanakan oleh google seperti google panda..

  Reply
 2. Terima kasih atas informasi diatas….aku nak cuba guna kaedah ni..harap2 dapat index dengan cepat…terima kasih…

  Reply
 3. Pingback: Ebook Teknik SEO Blog Percuma — Blog Mohd Isa
 4. agak-agak pakai backlink boleh naik ranking kat google tak tuan.
  saya baru lagi web tak ada, ini pun pakai wordpress
  Pinjaman Peribadi

  Reply
  • sudah pastilah, jika tidak saya tidaklah sampaikan sebagai teknik seo blog. sila buat rujukan artikel seo yang lain di blog ini. terima kasih. 🙂

   Reply

Leave a Comment