Kasih Alia Slot Akasia TV3

Hari ini bermulalah sebuah drama baru yang diisi dalam slot Akasia di TV3 iaitu Kasih Alia yang menggantikan drama Dewa Cinta yang baru sahaja tamat pada minggu lepas. Agak lama juga aku tidak berkongsikan mengenai drama-drama melayu di blog ini.

Serius aku cakap, perkembangan drama melayu sekarang memang amat memberansangkan dan boleh dilihat positif. Drama-drama sekarang memang menarik untuk ditonton, jika dulu aku memang jarang menonton drama melayu. Sekarang boleh dikatakan ketagih pula untuk menonton drama melayu. Apa-apa pun jom layan sinopsis drama Kasih Alia yang ditayangkan dalam slot Akasia di TV3.

Kasih Alia Slot Akasia TV3

Sinopsis Kasih Alia Slot Akasia TV3

Kasih Alia mengisahkan konflik dalam keluarga yang berpoligami. Sheila Rusly sebagai isteri pertama mempunyai anak iaitu Qausar dan Yatt (kakak Qausar). Manakala Zairina Zainoordin sebagai isteri kedua. Qausar (lakonan Shaarnaz) sebagai anak bongsu kepada Shiela Rusly dan abang tiri kepada Alia (lakonan Fida). Feeya seorang pelakon baru akan memegang watak sebagai Intan iaitu seorang yang agak jahat dan gedik. Kisah di dalam drama ini diisi dengan babak sedih, lucu dan penuh kasih sayang. Fida juga akan menyanyikan lagu OST dalam Kasih Alia, bertajuk Teriakan Kalbu.

Pelakon Kasih Alia Slot Akasia TV3

Sharnaaz, Irma Hasmie, Fida Ibrahim, Sheila Rusly, Zarina Zainoordin, Yatt Haryati, Iqram Dinzly dan Feeya (Dj Era).

Wah, ada Fida dalam drama Kasih Alia. Siap pegang watak utama, memang terbaiklah. Bertambah semangat pula aku ingin menonton drama Kasih Alia ini. Korang pun jangan lupa ya, tonton Kasih Alia bermula hari ini jam 7 malam dalam slot Akasia di TV3.

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

13 thoughts on “Kasih Alia Slot Akasia TV3”

  1. Fida memang cantik apatah lagi bertudung, menyanyi lagu tema “Kasih Alia” pulak tu…tapi pelakon Kasih semasa zaman kanak-kanaknya juga best dan comel pulak tu. Namanya Sofea dan baru berumur 10 tahun.

    Reply
    • ari ni dah episod 2, masih dalam zaman budak2. xbape nak best lg. hehe, tp serius aku suka lagu tema dlm citer ni. fida nyanyi, memang menyentuh hati la. 😛

      Reply

Leave a Comment