Tidak! Aku Telah Dibogelkan

Oh! tidak, aku telah dibogelkan tanpa sebarang sebab. Apa salah diri aku sehingga sanggup dibogelkan oleh manusia durjana. Tidak cukup dengan dibogelkan, aku telah diperkosa dengan rakusnya. Barang kemas juga dirampas dan gambar bogel juga diambil. Apa dosa aku? Sehingga ada yang sanggup melakukan perbuatan terkutuk ini.

Pasti korang tertanya-tanya, siapakah mangsa dan siapakah manusia durjana tersebut sehingga sanggup membogelkan orang yang tidak bersalah. Memperkosa dan merampas barang kemas orang yang tidak berdosa. Sungguh kejam manusia, sehingga sanggup melakukan pekerjaan terkutuk itu.

Tapi korang semua jangan salah faham ya, entri aku ini bukanlah entri yang berkisarkan 18SX atau melayu bogel ya. Ataupun nyah ditepi jalan dibogelkan oleh mat-mat rempit alias samseng jalanan. Entri aku sekadar ingin menyampaikan apa yang berlaku terhadap Blog Mohd Isa.

Mangsa bogel yang dimaksudkan adalah blog aku, lihatlah keadaan blog aku sekarang ini. Bogel, tanpa sebarang pakaian dan seutas benang sekalipun. Diperkosa dan barang kemas dirampas, widget di sidebar diubah dan dibuang begitu sahaja. Jelas dan nyata, blog aku telah dibogelkan.

thesis wordpress themes
Aku telah dibogelkan, demi korang semua. Agar korang semua dapat menonton dan melayan aku sepuas-puasnya. Selancar-lancarnya, tanpa sebarang gangguan kelewatan kereta api tanah melayu ataupun motor kapcai umpama siput. Apa pendapat korang semua? Adakah korang puas setelah aku dibogelkan?

Nota 18SX: Ini bukan cerita lucah, ini adalah cerita blog aku yang sedang dikemaskini dan di’minimalist’ seboleh mungkin agar para pembaca dan pengunjung mendapat kelancaran sebaiknya tanpa perlu menunggu lama. πŸ™‚

Amaran: Masih didalam proses penambahbaikan, harap maklum. Digayakan dengan Thesis 1.7

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

108 thoughts on “Tidak! Aku Telah Dibogelkan”

  1. salam, amboi bukan main lg keywords tu yea..ehehe
    btw rasanya lg kemas klu letak border kot πŸ˜› ihik..pendapat yan aje…

    Reply
    • tahu takpa, ni pun aku nak buang apa yg tak patut. kasi minimal abis2. cuma nak adjust kasi ada background cam ko jerk. kasi content ng sidebar je putih, cam mana bro?

      Reply
  2. Setuju dgn redboy.. letak sikit background.. hehe..
    anyway, thesis bro ni dpt free ke? dpt kesan tak error nye kat mana?
    tunggu version 1.8 kuar pulak…

    Reply
        • code dalam custom editor memang skit
          tapi code untuk menu custom editor
          tak boleh buka custom editor dalam wp
          error in line 42 tak silap aku

          Reply
          • oo.. ye ke.. aku edit dlm wp ok jer..
            cuma kadang2 kena hati2 lah.. sebelum edit tu kene copy dulu kod sebelumnya, takut nnti ada kod yg terlari.. hehe

            Reply
        • ko edit kat editor kan
          memang boleh edit kat situ
          tapi untuk php sahaja
          utuk css ko kena edit pakai custom editor bawah menu thesis
          apo ler. hehe

          Reply
        • oic, itulah pasal. aku ingat ko edit kat mana. hehe, pastu thesis ada satu plugin lagi untuk park coding. thesis open hook. mudah je nak letak apa dalam theme kita. πŸ™‚

          Reply
          • A’ah bro.. design sendiri jer.. bro pun blh buat.. thesis ni kalau guna background kaler pun, blog still loading cepat, sebab dia x guna image, just guna css jer.. tp kalau nak lagi cantik, kene design background sendiri lah.. tp utk thesis 1.8 nnti, gambar header tu blh upload jer.. lg mudah.. cuma bila lah nak kuar yg 1.8 ni..

            Reply
        • aku nak select warna tu yg tak bape reti tu, masalah skit. aku ada kasi contact kat ko, ada pertanyaan skit. ko tak dapat ke? pasal mengenai header dan nav menu.

          wah tak sabar nak thesis 1.8 ni. hehe, bro jom wat komuniti thesis Malaysia nak. haha

          Reply
          • Oh.. warna tu senang jer nak select, tp nak cari yg sesuai tu susah.. hehe.. aku baru tgk email tu.. nnti eku reply email, kod2 tu aku letak dlm notepad skali ngan kod breadcrumb tu.. lepas tu ko try buat tgk jadi tak..

            itulah, aku tggu 1.8 ni,, sampai nak update blog kene tangguh dulu.. hehe.. ok gak idea bro tu…

            Reply
        • itulah, nak select warna yang sesuai tu yang problem skit. takut salah pilih plak. terima kasih atas coding tu, nnt aku test kat localhost dlu, takut tak menjadi la plak. hehe, itu sekali ng image header ke?

          Reply
          • hehe.. sama lah ngan aku bro.. byk kali try baru jumpe kaler tu.. tp lama2 mcm boring lak tgk.. hehe.. sama2 bro.. try lah test.. yg aku bagi tu x de ngan image header.. nnti aku send balik email baru yg ada kod utk image header..

            Reply
          • yg breadcrumbs tu mcm ni bro.

            Home > FIFA World Cup > Keputusan FIFA U20 Womens World Cup Germany 2010

            ni lah yg dipanggil breadcrumbs..

            Reply
        • oic, benda tu yg dipanggil Breadcrumb…aku ingatkan apa…jap nak test…hehe…bro tau tak cam mana nak kasi header n footer tak smbung ke bawah terus…maksud aku…content dan sidebar dalam satu kotak…tanpa sentuh atas dan bawah browser…fhm tak? hehe

          Reply
          • A’ah bro.. itulah breadcrumbs namanya.. aku faham maksud ko tu.. kira ko nak ada ruang (nampak background kaler) sebelum header dan selepas footer tu kan? aku ada kod dia dulu, tp aku dah delete lah..

            Reply
          • http://img810.imageshack.us/img810/7441/tidakakutelahdibogelkan.jpg

            Assalamualaikum, mmm… merayau2 mencari siapa lagi blogger Malaysia yang menggunakan Thesis theme.

            Blog anda cantik, skima warna mmg match.

            anyway link yang saya bagi tu hasil tweaking saya pada blog anda. Dari komen anda di sini, saya rasa anda maksudkan design yang macam dalam link saya ni kan?

            BTW, dalam blog PHP menentukan kelajuan, images adalah faktor no.2. Melalui pengamatan saya, custom_fuctions.php anda ringan. Mungin sbb awak banyak menggunakan plugins daripada edit di PHP.

            Anyway, salam perkenalan daripada saya! πŸ™‚

            Reply
            • Wslm, ya. Saya ingin berbuat demikian, boleh bantu tak? Hope boleh. Saya pun sedang mengurangkan penggunaan plugin. Boleh saya tahu siapa anda? Salam perkenalan. πŸ™‚

              Reply
        • aha, itulah yang aku maksudkan. dulu aku dah design semua tu. pastu aku lupa nak save dalam lappy aku ni. time pakai hosting lama. lepas kena suspended punya pasal. semua kena buat lain. backup database pun tak dapat. tu yg kena adjust dari mula balik. bro, untuk nav menu tu, aku dah test letak code untuk css dia. tp still tak jadi kotak2 dan still ada border memanjang bawah dia. napa ye.

          Reply
          • oo.. ye ke.. bahaya ni kalu x save file2 mcm ni, bukan nye boleh ingat satu2..

            yg nav menu tu, try bro pergi kat wordpress admin, then thesis, then Design Option, then Nav Menu, lepas tu letak 0 kat nav border width..

            try tgk menjadi x..

            Reply
        • oic, jap aku test.

          bro, untuk Si Contact Form boleh kasi link tak. sebab search ada 3 plak yg kuar. takut salah install la plak. hehe

          Reply
        • oic, Fast and Secure Contact Form. ada2…thanks bro.

          aku dah wat utk nav menu, just nak tahu macam mana nak jarakkan button home dari belah kiri plak. rapat la plak.

          Reply
          • bgs la ada.. wlcm bro..

            a’ah, dah nampak dah.. cun2.. nak tukar kaler tu, kat design option..
            kalu nak jarak button tu, bro pergi kat Design Option, then Site layout, then Outer Page Padding, aku amek yg 0.5.

            Reply
          • hehe.. x pe.. tu dh jadi tu.. yg header ko tu x kuar nama.. ko kene tick kat ruang untuk site option, then display option, then header, then tick Show site name in header

            Reply
        • mmg saja aku tak kasi keluar, nak siapkan logo nanti. nak kena cari warna yg sesuai lagi. hehe, design ni mmg susah nak puaskan hati sendiri. tambah esok lusa boring plak.

          Reply
          • hehe.. sama lah mcm aku bro.. logo aku dah berpuluh kali aku duk edit.. hehe.. ni rasa mcm x puas lak.. nak kenen edit n design lagi ni… hehe

            Reply
        • haha, biasalah tu…aku sendiri belum pernah puas dengan blog aku ni. ada je nak kasi cantek lg. tp taknak load bebanyak. haha

          Reply
        • tulah, aku tgh godek2 lagi nak kasi ringan. footer to javascript aku buang balik. sebab dia ganggu diggdigg punya plugin…hehe…

          Reply
        • cantik ke? haha, aku tgh cuba2 jerk. bro dah banyak bantu. mcm mana pemilihan warna? aku just ikut warna retro kepala tu jerk. hehe

          Reply
        • kalau camtu takpa, nnt aku wat satu entri khas untuk org komen pasal blog aku ni. nak tekankan pasal loading time and design. kalau boleh nak wat contest, tp budget takda lagi. hehe

          Reply
    • contest nak tarik trafik jerk, tgk la sitemeter aku tu. dah 84k, nak kasi 88,888 hehe…seblum 31 ogos. sempat kot.

      tula, aku mmg buat setiap kali ubah sesuatu dalam blog aku ni. hehe

      Reply
    • thesis memang kena bayar
      tapi kalau pandai cari yang free
      ada, tapi ada masalah coding skit
      ko cari dlu
      nnt dah jumpa test pakai
      tgk apa yg error nyer
      bgtau aku
      πŸ™‚

      Reply
    • thesis tu theme, ko search je. senang nak customize dan nak bikin macam2. paling best smart seo, tak perlu lagi pakai plugin seo. πŸ™‚

      Reply
  3. uwaaaa…~ ni lah rahsianya nak dapat pembaca ramai. ekekeke..~ isa, ingatkan mu yang kena rogoi..dan dib0gelkan tanpa rela..~

    Reply
    • Uiks, aku memang pakai thesis. ni baru upgrade ke 1.7 punya. tp aku tak faham apa fungsi js form tu. hehe, bro minta tolong boleh? cam mana nak kasi jadi kotak utk content dan sidebar macam bro?

      Reply
    • insyaAllah, apa-apa hal ko settle dulu pasal hosting dengan domain tu dulu. kalau boleh suruh terus dia install wp dalam hosting ko tu. mudah skit keje nanti. πŸ™‚

      Reply
    • haha, terkenalah pula. cam mana dengan loading? okay tak? kalau tak aku nak remove js yang tak guna lagi, kalau tak ok lagi. aku buang terus google analytic. hehe

      Reply
  4. Pingback: myebuzz.net

Leave a Comment