Book of Love dan Ombak Rindu

Book of Love dan Ombak Rindu? Apa kena mengena pula ya? Bagi penggemar filem Ombak Rindu yang mampu menitiskan air mata jantan di depan awek, pasti tertanya-tanya apa pula kaitan dengan Book of Love.

Filem Pendek Book of Love

Kalau anda semua nak tahu, Book of Love merupakan sebuah filem pendek yang diarahkan oleh Farra Olivia yang mengisahkan tetang seorang lelaki yang mencari cinta sejati. Tanpa diduga dia telah menemui cintanya di dalam sebuah novel, maka terjadilah Book of Love.

Sweet kan? Yang paling sweet sekali, filem pendek Book of Love ini dilakonkan di tempat kelahiran saya iaitu Taman Tasik Taiping. Tapi jangan fikir pula ibu saya melahirkan saya di tengah tasik pula. Ibu saya lahirkan saya di Hospital Taiping ya.

Kisah cinta ini memang unik dan amat sesuai untuk tontonan semua yang asyik bercinta. Sinematografi yang kreatif oleh Khairul Hazwan (jurufoto rasmi untuk teater Terima Kasih Cinta) dan LOULpop krew juga menjadi tarikan utama untuk menonton filem ini sehingga mampu membuatkan anda tersenyum sendiri.

Kalau anda ingin mengetahui apa kaitan Book of Love dan filem melayu Ombak Rindu, jom saksikan filem Book of Love di bawah:

Short Film – Book of Love 2012

Sumber: Bertemu Cinta Di Book of Love 2012

Sebarkan kepada rakan-rakan anda!

16 thoughts on “Book of Love dan Ombak Rindu”

  1. Pingback: Cara Menghadapi Putus Cinta — Blog Mohd Isa

Leave a Comment