Peristiwa Tahun 2010 Yang Pahit Untuk Ditelan

Salam sejahtera dan salam 1Malaysia, dalam diam tak diam akhirnya kita sampai di penghujung tahun 2010. Rasa sekejap sahaja tahun 2010 ini berlalu, tahun 2011 kian menjelma. Banyak perkara yang berlaku dalam tahun 2010, tidak kira kepada diri kita dan orang lain. Pasti ada pengalaman manis dan pahit dialami.

Artikel Penuh

AFF Suzuki Cup 2010 : #HarimauMalaya Garang di Twitter

Sekalung tahniah dan syabas saya ucapkan kepada pasukan bolasepak Malaysia kerana telah berjaya mencipta sejarah bolasepak tanah air dengan membawa pulang AFF Suzuki Cup buat pertama kalinya setelah menanti selama 14 tahun. Walaupun tewas pada aksi perlawanan akhir kedua di Indonesia 2-1, Malaysia menang secara agregat 4-2. Hasil kemenangan perlawanan akhir pertama di Bukit Jalil dengan 3-0.

Artikel Penuh

Bulu Kucing Adalah Najis

Terasa was-was, itulah fikiran saya selama ini setelah membaca sedikit info fiqah dalam majalah Solusi terbaru iaitu isu nombor 26. Mana tidaknya, kucing yang dibelas pasti akan meninggalkan bulunya di merata-rata tempat. Pasti ia akan melekat kepada kain baju kita bukan? Bulu kucing adalah najis, itulah yang tertulis di dalam info tersebut.

Artikel Penuh

Harimau Malaya Kembali Mengaum

Pasti semua sudah mengetahui keputusan perlawanan akhir AFF Suzuki Cup yang berlansung di Stadium Nasional, Bukit Jalil semalam di antara Malaysia dan Indonesia. Pasukan Harimau Malaya berjaya menewaskan pasukan jiran dalam perlawanan akhir pertama dengan 3-0 yang boleh dianggapkan bekalan selesa untuk ke perlawanan kedua yang akan dilansungkan di Jakarta 29 Disember nanti.

Artikel Penuh